Antwerpen 2009

Antwerpen 2009

Govor Filipa Dewintera, predsjednika stranke Vlaams Belang (Flamanski Interes), na novogodišnjem primanju u Antwerpenu.

Dragi prijatelji,

Na antwerpenskom klizalištu Grote Markt ovo nije dozvoljeno, ali ovdje jest. Dakle, večeras vam predstavljam Strance i pjesmu Lova S Bolovanja, po posebnom zahtjevu politički nekoretnog Antwerpena!

Dragi prijatelji,

Antwerpen pati od neobične i ozbiljne bolesti. Simptomi su dobro poznati: pjesme Stranaca se više ne mogu slušati, djeca na školskim izletima moraju jesti halal hranu, na Antwerpenske javne bazene uvode se odvojeni sati za žene i muškarce, a križ na mitri Svetog Nikole je zabranjen. Uz nestanak križa sa mitre Svetog Nikole, prikazi rođenja su isto tako morali otići sa Božićnih borova u lokalnim školama. A ako bude kako neke islamske organizacije žele, u gradskoj vijećnici više se neće dijeliti uskršnja jaja te će se čak maknuti i gradski božićni ukrasi, naime zbog njihove ne-neutralnosti. To što muslimani podižu takve zahtjeve me ne iznenađuje. Ali ovo dozvoljavaju okružne vlasti u kojima sudjeluju CD&V (Flamanski Kršćanski Demokrati) i N-VA (Novi Flamanski Savez, Liberalno Konzervativna stranka) i to me mnogo više uznemiruje. Da se Patrick Janssens (antwerpenski gradonačelnik, SP.A., Socijalistička Napredna Partija) razotkriva kao islamski kolaborator koji svoje glasove i izbornu pobjedu duguje desecima tisuća muslimana, znamo već duže vrijeme. Ali činjenica da je Kršćanski Demokrat kao što je Philip Heylen (vijećnik CD&V u Antwerpenu) prošle godine zaista pokrenuo prijedlog za zatvaranje (rušenje) polovice antwerpskih crkvi i njihvo pretvaranje u džamije je previše za bilo čiju maštu!


Dragi prijatelji,

Toliko daleko smo došli! Ne samo da više nismo gospodari svojeg vlastitog grada u svojoj vlastitoj zemlji… od nas se sada očekuje – bilo da se radi o politički nekorektnoj pjesmi Stranaca ili zabrani križa na mitri Svetog Nikole, ovdje nije bitno – da se uključimo u samo-cenzuru i revizionizam. Zaista, revizionizam, jer izbacivanje križa sa mitre Svetog Nikole jest ni više ni manje nego iskrivljavanje povijesti. Svetim Nikolom posmrtno je proglašen sveti krščanski biskup Nikola iz Myre, koji je živio na području današnje Turske u četvrtom stoljeću, koje je tada bilo dijelom Rimskog Carstva. Nije bilo slučajno što su talijanski trgovci u 1087. godini prenjeli Nikoline ostatke iz Myre u Italiju, kako bi ih zaštitili od provale muslimana. Europa se tada prostirala od Osla do Jeruzalema i od Baltika do Sredozemnog mora. Istanbul se još uvijek zvao Carigrad, a Hagia Sophia je još uvijek bila katedrala, a ne džamija. Ja nemam namjeru ponovo pisati europsku povijest, ne čak ni za 100 milijuna muslimana koji žive na europskom tlu.

Dragi prijatelji,

U međuvremenu se puno toga promijenilo. Europa je postala bolesna i slaba. To se danas po novogovoru kaže multikulturalna, slobodna i tolerantna. Počeli smo se strašiti svoje vlatite sjene. Jedva da se usudimo obraniti svoju kulturu, svoju civilizaciju, svoje vrijednosti i standarde, samo zato jer se bojimo da nas ne nazovu rasistima ili islamofobima. Na primjer, na prvi dan nove godine AEL (Arapska Europska Liga) je održao od vlasti odobren prosvjed u srcu Antwerpena, u kojem su stotine mladih muslimana ostavile trag uništavanja po gradu. Uzvikivalo se “Židovi van,” “Džihad, Hamas, Hezbolah” i “Osama, trebamo te.” Nekoliko dana poslije, islamske usijane glave uhvaćene su u posjedu molotovljevih koktela i drugog oružja. Tužni vrhunac svega je pokušaj paljenja kuće jedne židovske obitelji.

Dragi prijatelji,

Prvo i najvažnije, imam poruku; poruku za muslimane koji ovdje žive i poruku za Patricka Janssensa. Svim muslimanima koji nalaze kako su naša zemlja i naš način života bezvrijedni, koji za demonstracija uzvikuju “Osama, trebamo te,” koji spaljuju zastave naših saveznika i koji drže kako je naše društvo dekadentno i gađenja vrijedno, koji preziru ravnopravnost između muškaraca i žena i odvojenost Crkve i Države: želim im istaknuti temeljno pravo koje imaju svi u ovoj zemlji, a također i u Europi, a to je – otići. Zaista, ako vam se ne sviđa u ovoj zemlji i u ovom gradu, otiđite i vratite se u svoje matične zemlje.

Dragi prijatelji,

Također imam poruku za Patricka Janssensa. Kada, na primjer, Flamanski Interes u Antwerpenu prosvjeduje protiv obrednog klanja, ili protiv nedemokratske kraljevske obitelji, on nikada ne podcjenjuje rizik. Na dan 8. listopada, kao reakcija na našu demonstraciju na kojoj se okupilo 200 ljudi, policija je pripremila vodeni top i dva odreda policije sa borbenom opremom, kao i specijalne odrede za uhićenja, sve kako bi taj mirni prosvjed održala pod kontrolom. Ali ako AEL prosvjeduje nekoliko stotina metara od židovske četvrti, vidjet ćete kako demonstraciju prati samo par policajaca na biciklima. To je isto kao kada bi pozvao žandare Saint Tropeza iz filma Louisa de Funèsa da zaustave naciste, ili kada bi inspektora Clouseaua poslao na zadatak hvatanja Osame bin Ladena!

Dragi prijatelji,

Za to je vrijeme Patrick Janssens gledao na drugu stranu te prebacio svu odgovornost na policijske snage, koje su “pogrešno procijenile rizik.” Ali mi znamo bolje! Janssensova politika je politika dvostrukih mjerila. On tetoši muslimanske useljenike, a na naše ljude gleda s visoka. On Antwerpen prodaje islamu. On naš grad predaje u ruke arapskim strancima koji već mašu zelenom zastavom islamskog fašizma, i to pred našom katedralom!

Dragi prijatelji,

Ovdje se ne radi samo o strogoj i čvrstoj policijskoj izvedbi; o tome dozvoliti prosvjed ili ne; o pravu prosvjedovanja općenito i o slobodi izražavanja posebno.

Dragi prijatelji,

Patricku Jenssensu bi bilo bolje da ode šegrtovati kod svojih socijalističkih prijatelja iz nizozemske PvdA (Radnička Partija). U nedavnom osvrtu na istegraciju stranaca nizozemski socijalisti su priznali svoju krivnju. Citiram: “U Nizozemskoj tolerancija je usporila integraciju, zato se sada odlučujemo na sučeljavanje. Pogreška koju nikada ne bi smjeli ponoviti jest gutanje kritiziranja kulture ili religije, a pod izlikom tolerancije. Integracija je dugo bila ideal tolerancije i činilo se kako će sve završiti dobro. Upraksi ova tolerancija je značila ignoriranje stvarnih problema. Razdoblje izbjegavanja je sada gotovo. Politika je predugo zanemarivala osjećanje gubitka i neprijateljstva koje su nizozemski domorodci doživljavali sa ovim paralelnim društvom useljenika.” U Nizozemskoj, Theo van Gogh i Pim Fortuyn su morali umrijeti kao mučenici prije nego što su socijalisti shvatili o čemu se radi. Koliko daleko je potrebno ići dok antwerpenska i flandrijska ljevica također shvati o čemu se ovdje radi? Ako Janssens u ime tolerancije u Antwerpenu tolerira “Židovi van,” mi imamo samo jedan odgovor: “Janssens van!”

Dragi prijatelji,

Janssens žanje ono što je posijao. AEL je zatražio dozvolu za novi prosvjed u ovu Subotu. Više se ne radi o sudbini Palestinaca u pojasu Gaze, niti o vojnoj akciji protiv Hamasa! Radikalne organizacije poput AEL-a su shvatile koliko edaleko mogu ići; kakva je reakcija vlasti, ili bih trebao reći; kakva nije reakcija vlasti. Glave su pobrojene, ravnoteža moći se stavlja na probu. Što se mene tiče AEL može prosvjedovati u Rode Weelwegu blizu Hooge Maeya (odlagalište smeća za Antwerpen i druge susjedne gradove) gdje i pripadaju, 15 kilometara odavdje usred ničega! Ali nema više demonstracija u Antwerpenu, ni u Borderhoutu, niti u Astridpleinu, ni u Turnhoutsebaanu! Držite AEL izvan Antwerpena.

Dragi prijatelji, otkucava pet minuta do dvanaest! Više nemamo vremena za traćenje! Polovična rješenja su odavno prestala davati ikakve rezultate! Onaj koji sad zabije glavu u pijesak je suradnik u islamizaciji našeg grada! Moramo se usuditi poslati snažnu poruku!

Ovo znači da se moramo usuditi ući u otpor, jer naš grad je u nevolji. U nevolji, stanovnici Antwerpena znaju tko su im prijatelji, a to smo mi – Flamanski Interes!

2 komentara »

 1. novalic elvedin said

  sta hocete vi smradovi nemate vi pojma sta znaci ISLAM a saznacete sigurno insALLAH …samo vi crtajte pa kad pocnu bombe da vam taj vas voljeni grad ruse videcete?…zato se bori na ALLAHOVOM putu, pa makar bio sam,a podstici i vjernike.ALLAH ce zaustaviti silu onih koji ne vjeruju. ALLAH je jaci i kazne NJEGOVE su strozije…en,nisa 84

 2. Spax said

  Elvedine, ne seri…

  Europa bi trebala postaviti restrikcije na useljavanje muslimana jer vjerujem da nitko od nas ne želi ISLAMSKU EUROPU…

  NE DOPUSTIMO DA NAM ISLAMSKI KOLONIZATORI UNIŠTE BOGATU EUROPSKU KULTURU I PROŠLOST.

  Ne smijemo dopustiti da se zaborave Vivaldi, Mozart, Beethovan, Schubert, Stravinski i drugi i klasična glazba, također ne dopustimo da se zaboravi moderna europska glazba…

  Ne smijemo dopustiti da se zaborave Dante, Cervantes, Shakespeare, Dickens, Voltaire, Kafka, Pushkin, Gogol, Baudelaire, Andersen, Wilde i drugi.

  Ne smijemo dopustiti da se zaborave renesansa, barok, prosvjetiteljstvo, klasicisam, modernizam, avangarda…

  Ne smijemo dopustiti da se uništi civilizacija i kontinent kojima su pripadali Kepler, Einstein, Newton, Planck, Faraday, Joule, Turing, Hawking, Tim Berners Lee, Alexander Graham Bell, Curie, Da Vinci, Kopernik, Freud, Tesla i drugi.

  Ne smijemo dopustiti da se uništi EUROPSKO KRŠĆANSTVO… Ne zaboravimo BOGA!

  Ne dopustimo da unište bogatu europsku kuhinju. Ne dopustimo da nam unište sport.

  Ne dopustimo da nam ONI unište ono što smo gradili STOLJEĆIMA… Danas konačno imamo EUROPU KAKVU SMO UVIJEK ŽELJELI…

  Stoljećima smo gradili ono što danas imamo – prije više stoljeća normalno je bilo da čovjek ubije čovjeka zbog gluposti… Danas, dijelom zahvaljujući i CRKVI koja je propovijedala o TOLERANCIJI imamo puno BLAŽU I PRAVEDNIJU EUROPU u kojoj je UGODNO ŽIVJETI…

  S druge strane, Islam propovijeda RATOVANJE I OSVETU… ISLAM podcjenjuje prava žena… Općenito, Islam se po toleranciji i pravilima nije maknuo s pozicije kakav je bio na samim počecima…

  SVJETLOSNIM GODINAMA SMO ISPRED ISLAMSKE KULTURE I SADA NAM ONI SVE TO ŽELE UNIŠTITI… NE DOPUSTIMO UNIŠTENJE NAŠE DRAGE EUROPE, KONTINENTA ČIJI SU ZNANSTVENICI, INOVATORI I UMJETNICI ZASLUŽNI ZA SVIJET KAKAV DANAS IMAMO.

  Nemam ništa protiv islama i muslimana, ali molim vas, ako već dolazite u Europu, ODNOSITE SE POŠTENO PREMA NAMA, POŠTUJTE NAŠU KULTURU I NE NAMEĆITE NAM NIŠTA SVOJE… Ako to ne planirate poštovati, ODLEPRŠAJTE S NAŠEG KONTINENTA…

  NE DOPUSTIMO ISLAMIZACIJU EUROPE!!!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: